PBS skal redegøre for prisstigninger

Konkurrencestyrelsen kræver en hurtig forklaring på, hvorfor det har været nødvendigt at varsle enorme gebyrstigninger over for de 92.000 virksomheder, der benytter bankernes fælles lønsystem, Dataløn.

PBS Multidata, der administrerer lønsystemet, har fra årsskiftet stillet kunderne en buket af diverse gebyrstigninger på typisk 75 pct. i udsigt, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Samtidig mangedobles prisen for bare at blive tilsluttet systemet, der i dag servicerer mere end 1,4 lønmodtagere.

De store prisstigninger har fået Håndværksrådet til at anklage PBS for at overtræde konkurrenceloven. Rådet mener ikke, at gebyrstigninger af den størrelsesorden er sagligt begrundet og opfordrer derfor sine medlemmer til at finde andre og billigere alternativer.

Anklagerne har fået Konkurrencerådet til at reagere ved omgående at udbede sig samtlige regnskaber for Løndata tre år tilbage. PBS skal også redegøre for, hvilke andre konkurrenter, der findes på markedet for lønservice.

Styrelsen vil også have en forklaring på, hvorfor firmaer, der foretrækker papirløsninger fremfor elektroniske løsninger til lønoverførsler, skal betale de største gebyrer.

/ritzau/