Patentdomstol på plads

Den 30 år gamle diskussion om en europæisk patentdomstol er løst af det danske EU-formandsskab, erfarer Business.dk.

Det danske formandskab har med placeringen af EUs patentdomstol løst en mere end 30 år gammel strid i EU. Fold sammen
Læs mere
Foto: GEORGES GOBET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den europæiske patentdomstol er på plads, erfarer Business.dk.

I 30 år har EU diskuteret en fælles domstol for patenter, og efter natteforhandlinger direkte mellem den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og den tyske kansler Angela Merkel, den britiske premierminister David Cameron og den franske præsident Francois Hollande er en aftale nu på plads.

Ifølge Business.dks oplysninger skal hovedkvarteret ligge i Paris, mens der kommer underafdelinger i London og München. Dermed lader det tidligere udkast til at være kommet i mål.Tidligere på ugen blev man enig om opdelingen, men først her til formiddag blev man enige om, hvad de enkelte afdelinger skal beskæftige sig med.

Berlingske har en kopi af aftale-papiret, der fordeler indholdet i afdelingerne.

Det står klart, at "Life Sciences", herunder medicinalindustrien, kommer til at høre under London-afdelingen. München får ansvaret for området "Advanced engineering and ressource efficiency".Patentdomstolens hovedsæde i Paris - hvor domstolens præsident får hovedsæde - skal arbejde med såkaldte "Smart networks" og tekstilområdet.

I det danske erhvervsliv har længe håbet på en aftale, og reaktionen på, at den årelange strid nu er lukket, vækker stor glæde.”Diskussionen om et EU-patent har kørt i mere end 30 år, og det er en milepæl for dansk og europæisk erhvervsliv, at det danske EU-formandskab ud endelig har skabt enighed om det,” siger direktør i Dansk Erhverv Christian T. Ingemann.