Pas på it-udstyret under juleferien

Underleverandørvirksomheden Multicut A/S i Vildbjerg mellem Herning og Holstebro indrykkede lige op til jul en annonce i lokalpressen, hvori virksomheden lover en dusør på 25.000 kr. til den, der kan tilvejebringe to stjålne Dell-computere fra fabrikken.

Det var ikke så meget computerne, virksomheden var ked af at miste. Værre var det, at computerne med udrustet med avancerede, tekniske computerprogrammer.

Programmerne virker kun, hvis computerne er forsynet med en dongle - en slags elektronisk nøgle, men de røg med i købet under indbruddet.

Nyt programmel

Fabrikant Lars B. Rasmussen, Multicut, skønner, at det reelle tab bliver på 200.000 kr., fordi man er nødt til at købe nyt programmel. Hertil kommer, at den midtjyske underlevarndørvirksomhed i en tid er nødt til at arbejde med en række manuelle procedurer, computerne ellers klarede.

- Det er brandærgerligt at miste den dyre software, når man tænker på, at tyvene formentlig blot kan få 500 kr. ud af tyveriet pr. maskine. Derfor håber jeg også, at maskinerne dukker op igen, siger han.

I skrivende stund var der endnu ikke nogen løsning på juleaffæren, men måske ender den alligevel som et lykkeligt juleeventyr.

I skrivende stund havde politiet nemlig, ifølge Lars B. Rasmussen, tilbageholdt nogle mistænkte.

Fabrikanten har imidlertid allerede taget konsekvensen af tyveriet ved at investere i øget sikkerhed i form af alarmer og overvågning.

Bortset fra tyveriet går det ganske godt for Multicut.

Virksomheden blev grundlagt af Lars B. Rasmussen og Tommy Kristiansen i 1998. Den beskæftiger 20 medarbejdere. Midtjyderne beskæftiger sig udelukkende med CNC-forarbejdning.

På årsplan bearbejdes ca. 2.000 tons metal i form af rustfrit stål, støbegods og aluminium. Multicut har et tæt samarbejde med to andre lokale virksomheder inden for jern- og metalindustrien.

Det er ES Stålindustri, som først og fremmest arbejder med pladebearbejdning, og JAI, hvis speciale er overfladebehandling.