Pas på den høje risiko i Europa

Er man tungt eksponeret mod specielt europæiske aktier, kan det være en god ide at møblere lidt om i porteføljen. Det mener Steen Jacobsen, cheføkonom og CIO i Saxo Bank.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med kursniveauer fra primo februar kan man på den måde sandsynligt få højere afkast uden at påtage sig større risiko.»Jeg kan ikke se nogen aktiemarkeder, som har en fundamental værdi. Men man kan rotere ud af nogle markeder og ind på andre. Jeg vil helt klart anbefale, at man sælger ud af europæiske aktier, og at man, hvis man ønsker at bevare samme risikoprofil, køber lidt i emerging markets i stedet, så man ikke forøger sin risiko, men bare omlægger den fra noget, der er meget dyrt, til noget, der er meget billigt,« siger han.

»Europa var jo darling i aktiemarkedet sidste år og fik et meget stort inflow af kapital, fordi ikke alene privatinvestorer, men også internationale investorer havde meget lille eksponering til Europa. Men nu er markedet kommet for højt op, specielt hvis man tager højde for, at euroen er meget stærk. De eksportaktier, der traditionelt går godt, har det allerede en lille smule svært,« uddyber Steen Jacobsen.Han peger på, at der ikke er gratis glæder i emerging markets. De er hårdt ramt for tiden, så man skal, dels se sig for, dels tænke langsigtet. Men f.eks. Kina og Indonesien vil før eller siden rejse sig igen.