Pas høns på nettet

Æggeproducenten Danæg har fået 240.000 danskere til at passe en virtuel høne på nettet på honespillet.dk. Men hvad mener salgs- og marketingchef Niels Øfjord om successen?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvorfor har I sådan et spil på jeres hjemmeside?

»Det har vi for at skabe et positivt billede omkring virksomheden og for samtidig at lære danskerne noget om høns og æg. Man lærer hele tiden nyt med Dagens Spørgsmål, og det giver trafik på vores hjemmeside, når folk vil finde svaret.«Sælger I flere æg med sådan et spil?

»Det tror jeg, vi gør, men jeg ved det ikke, for vi har mange andre reklameaktiviteter i gang samtidig. Men at børn lærer om høns gør, at vi kan sælge mere, for det skaber interesse om æg. Og så kan det modvirke noget af al den dårlige omtale, vi har fået med dyrevelfærdsdebatten og salmonella.«I spillet kan man give sin virtuelle høne »kærlighed«. Hvor meget kærlighed får en burhøne hos Danæg?

»Spillet tager udgangspunkt i en frilandshøne, som udgør fem procent af alle de æg, vi sælger. Her har vi prøvet at gengive virkeligheden. Erfaringerne er også, at når vi viser folk rundt i vores produktion af buræg, der står for 50 procent af salget, skræmmer det ikke folk at se virkeligheden.«Hvem er det typisk der bruger timer på at passe høns på nettet?

60 procent af brugerne er kvinder, hovedgruppen ligger i alderen 10-15 år, men 15 procent af brugerne er over 36, hvilket kom bag på mig. De bruger i gennemsnit 11-12 minutter hver dag på at passe deres høne.«Får I fat i helt nye æggekøbere på denne måde?

»Ja, jeg tror, vi kan få fat på de unge på denne måde.«Hvad bliver så det næste? Man kunne vel forestille sig et spil fra et slagteri, hvor man skal nedlægge kyllinger?

»Det må du spørge slagterierne om. Men vi er på vej med honespillet version to, der kommer næste år. Og spillet skal være positivt. Man kunne have vist en død høne på skærmen, hvis folk havde glemt at fodre den, men det ville være skidt for de mange børn.«