Parkeringsplads i til 1 mio. dollar

I verdens største byer som New York har parkeringspriser nået det højeste niveau nogensinde.

Foto: EMMANUEL DUNAND. Det koster nemlig nu fire gange prisen på et gennemsnitligt familiehus i USA, at eje en parkeringsplads i et nyetableret luksusparkeringshus i New Yorks fashionable Soho-kvarter.
Læs mere
Fold sammen

Det kan være dyrt at parkere i storbyen.

I verdens største byer som New York har parkeringspriser nået det højeste niveau nogensinde, og det får nu forretningsudviklere til at udvikle koncepter, hvor private kan købe en luksusparkeringsplads i ombyggede stuelejligheder. For en enkelt plads kan prisen løbe op i 1 mio. dollar.

Det skriver Wall Street Journal.

Det koster nemlig nu fire gange prisen på et gennemsnitligt familiehus i USA, at eje en parkeringsplads i et nyetableret luksusparkeringshus i New Yorks fashionable Soho-kvarter. Ideen bag etableringen af de ekstremt dyre parkeringspladser er, at de skal sælges i forbindelse med salgene af de ligeledes dyre penthouselejligheder øverst i bygningen.

Trenden generelt i USA, specielt i mere bilafhængige byer som Miami, er en stor efterspørgsel på parkeringsplads i forbindelse med boligkøb. I luksusbebyggelser er en særlig parkeringsplads således blevet ligeså vigtigt som eksempelvis et godt fitnesscenter. Nye bebyggelser eksperimenterer blandt andet med bilelevatorer, hvor bilen er parkeret bag en glasvæg i lejlighederne, så ejerne ikke altså ikke behøver at skulle ned i kælderen for at nyde synet af deres bil.