Pandora peger på Peter Ruzicka som ny bestyrelsesformand

Pandora nominerer Peter A. Ruzicka til posten som ny bestyrelsesformand for smykkekoncernen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Berg-Rusten, Ole

Pandora nominerer Peter A. Ruzicka til posten som ny bestyrelsesformand for smykkekoncernen.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen mandag eftermiddag.

Peter A. Ruzicka var indtil tidligere i år administrerende direktør for norske Orkla, og før det har han haft ledende stillinger hos en række andre detailvirksomheder i Tjekkiet, Slovakiet og Baltikum inden for FMCG-sektoren, som er en engelsk forkortelse for hurtigtomsættelige forbrugsgoder.

Nomineringen af Ruzicka kommer, efter at den nuværende bestyrelsesformand Peder Tuborgh i marts meddelte, at det var på tide at "give stafetten videre". Pandora holder ekstraordinær generalforsamling 4. december med valg af ny bestyrelsesformand på dagsordenen.

Også på direktørposten er der skiftet ud i Pandora, der har været igennem en svær periode med vigende omsætning og indtjening. Alexander Lacik overtog chefposten i april og afløste en tidligere mand på posten, Anders Colding Friis, der blev fyret i 2018.

»Alexander Lacik har med succes overtaget som administrerende direktør, og vi gør hurtige fremskridt med Program Now med at revitalisere vores brand og genskabe væksten. Nu er tiden rigtig for mig og for Pandora til at hente en ny formand til at realisere det langsigtede potentiale i vores virksomhed sammen med ledelsen, og jeg er glad for, at Peter A. Ruzicka har accepteret nomineringen,« siger Peder Tuborgh ifølge meddelelsen.