Pandora har skabt multimillionærer på samlebånd

Det spektakulære væksteventyr kommer ikke kun familien Enevoldsen til gode. Læs her om de mange forskellige personer, som har tjent gigantiske formuer på Pandora.

Pandoras grundlægger Per Enevoldsen har skabt over 9.000 arbejdspladser - heraf 7.000 i Thailand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bøje Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pandoras grundlægger Per Enevoldsen er en populær mand mange steder.

For det første har han skabt over 9.000 arbejdspladser - heraf 7.000 i Thailand - og skaffer dermed brød på bordet for mange fattige smykke-arbejdere dagligt.

For det andet har han med en kombination af held og dygtighed sørget for, at en bred kreds af Pandoras topfolk har fået del i de mange milliarder, som smykkevirksomheden har skabt.

Pandora sendte sit nu verdensberømte armbåndskoncept på gaden i år 2000, og allerede i år 2003 inviterede Per Enevoldsen for første gang nye folk ind i Pandoras ejerkreds. Den beslutning betyder, at det ikke kun er ham - men også flere andre, som har fået glæde af Pandoras enorme værdiskabelse. Heriblandt vennen Kenneth Ramstrup  og USA-direktørerne René Sindlev og Michael Lund Petersen. Få år efter scorede distributørerne Jesper "Kasi" Nielsen og Karin Adcock trecifrede millionbeløb på samarbejdet med Pandora.

Salget af Pandora-aktier til kapitalfonden Axcel i 2008 og børsnoteringen i 2010 har bevirket, at Pandoras omsætning, indtjening, egenkapital og samlede børsværdi er steget enormt, og det har udvidet kredsen af Pandora-multimillionærer betragteligt. Læs i denne billedeserie, hvem der er blevet ramt af Pandoras guldregn gennem årene.


Køb bogen "Pandora - Danmarks vildeste væksteventyr" her. Bogen er udgivet af Berlingske.
Du kan også den 9. oktober deltage i en debat hos Berlingske Media om Pandoras op- og nedture og få den nye Pandora-bog med hjem. Tilmelding her