Panama-advokat om læk: Det er en forbrydelse

Advokatfirmaet i centrum af den enorme skattely-sag, som medier i flere lande søndag løftede sløret for, tager nu til genmæle.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Alejandro Bolivar
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Offentliggørelsen af de såkaldte Panama Papers er en kriminel handling og et angreb på Panama, lyder det fra en af stifterne af advokatfirmaet Mossack Fonseca til nyhedsbureauet AFP.

Peter Friis, Googles nordiske direktør

»Jeg drømmer om, at de fem-seks-syv partiformænd sætter sig ind i et lukket lokale og beslutter, at »det dér digitale« nok ikke går væk.«
- Det er en forbrydelse, siger Ramon Fonseca.

- Det er et angreb på Panama, fordi visse lande er misundelige over, at vi er så gode til at tiltrække selskaber, tilføjer han.Dokumenterne afslører blandt andet, at en række prominente verdensnavne har overført penge til selskaber i lande med meget lempelige skatteregler. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at personerne har overtrådt skattelovgivningen i det land, hvor de er skattepligtige.

Regeringen i Panama har efter søndagens afsløringer været ude med et løfte om, at den vil samarbejde, såfremt dokumenterne fører til eventuelle retlige granskninger.- Den panamanske regering vil samarbejde fuldt på enhver forespørgsel eller anmodning om hjælp i tilfælde af juridiske efterspil, hedder det i en erklæring fra regeringen.

I udtalelsen bliver der ikke taget stilling til nogen af de afsløringer, som dokumenterne bringer for dagen. At Ramon Fonseca har været rådgiver for Panamas præsident, Juan Carlos Varela, omtales heller ikke.

/ritzau/AFP