På Natbordet

Helle Bernskov, juridisk redaktør på Forlaget ThomsonHvad har du liggende på natbordet?

Et hel stak bøger. Jeg er halvvejs igennem en større amerikansk familiesaga »The Work and the Glory«, i alt 9 bind på hver ca.700-800 sider, og på bogudsalg har jeg lige købt Helle Stangerups flotte bog »Tidens Bord« samt bøger om skik og brug, det gamle København og fletning af kurve samt en bog om konfliktløsning.Har du en yndlingsforfatter?

Jeg er de seneste år blevet Jane Austen fan og elsker hendes person- og miljøbeskrivelser - og så elsker jeg også at se min samling af diverse filmatiseringer af hendes bøger.Hvad betyder bøger for dig?

Bøger har altid betydet meget for mig, som er en rigtig bogsluger; nogle gange skal jeg tage mig selv i ikke at »skrålæse« en bog for hurtigt - måske en gammel arbejdsskade fra min oprindelige uddannelse som bibliotekar, for det ødelægger altså noget af læseglæden.Hvilken bog ville du give som gave?

Jeg giver ofte bøger som gave, men prøver altid at finde en bog, der passer til personen eller anledningen, som for eksempel en bog med dessertopskrifter til min svigerinde, der lige er blevet færdiguddannet som konditor.Er der litteratur, du bevidst undgår?

Fantasy-genren siger mig ikke så meget.