På Natbordet

Michael Møller, professor på Handelshøjskolen i København.

Læs mere
Fold sammen
Hvilke typer bøger læser du?

»Jeg læser først og fremmest skønlitteratur, i mindre omfang biografier og digte. Jeg læser mere udenlandske end danske forfattere, og mest bøger, der er mere end 30 år gamle. Jeg foretrækker en gammel klassiker frem for en ny middelgod bog.«Hvad betyder bøger for dig?

»Bøger betyder meget for mig. Men jeg har det med bøger som med mennesker. Jeg foretrækker gamle venner frem for nye. Så jeg bruger mest tid på at genlæse bøger, jeg har læst tidligere, eller hidtil ulæste bøger af mine yndlingsforfattere. Nye forfattere bliver kun læst efter flere anbefalinger.«Hvilke forfattere sætter du mest pris på?

»For så vidt angår bøger Steinbeck og Balzac. For så vidt angår digte, Kipling, der er én af de få digtere, der har mere sympati for Martha end for Marie. Og så er jeg i øvrigt en stor beundrer af Georg Brandes´s skrive-og fortolkningskunst.«Hvilken bog ville du give som gave?

»Mine boggaver afhænger af, hvem modtageren er. Men jeg har i år foræret fire eksemplarer væk af de første tre bind af historierne om »The No 1 Ladies' Detective Agency«, som er god underholdning og præget af en tiltalende tolerance.