På Natbordet

Pouline Middleton, direktør i Crossroads Copenhagen

Hvad ligger på dit natbord?

»»Internet galaksen« af Manuel Castells og »Viden og visdom« af idehistorikeren Dorthe Jørgensen. Jeg kan godt lide at læse kloge menneskers analyser af og bud på, hvorfor verden er som den er, og især hvilke mekanismer, der får folk til at handle, som de gør.« Hvilken bog er den bedste, du har læst?

»Hændelser ved vand« af Kerstin Ekman gjorde stort indtryk på mig. Man kunne måske kalde romanen for en sociologisk krimi, der både fortæller den store historie om, hvad der er sket i samfundet over nogle årtier, og de »små« personlige historier, man kan identificere sig med.«Hvilken litteratur foretrækker du?

»Jeg er i gang med at læse manuskriptet til filmen »The Hours«. Jeg er fascineret af historier med parallelle spor, hvor personer bevidst eller ubevidst påvirker hinandens liv. Jeg har netop lagt sidste hånd på et manuskript til en børnefilm, hvor datteren gør sit yderste for at hjælpe forældrene, selv om hun helst ville flygte langt væk fra sin sociale arv.«Hvad læser du ellers?

»På natbordet ligger også en bog der hedder »The Tao of Leadership«. Den handler om, hvordan man kan arbejde på at blive en god leder og skabe gode dagligdage for medarbejdere.«