På natbordet

Mogens Vad, erhvervsmand og kandidat til Europaparlamentet (V)

Hvilken bøger ligger på dit natbord?

Robert Kagans »Paradiset og Magten« om de meget store forskelle i europæernes og amerikanernes politiske verdensbillede. Desuden læser jeg Lasse Ellegaards »I Rosens Favn«. Det er en brutal skildring af dengang, Nyrup og Lykketoft væltede Svend Auken.Hvilken type bøger foretrækker du?

Faglitteratur og biografier. Jeg fascineres af mennesker, der skaber noget for sig selv og/eller andre - f.eks. Louisianas Knud W. Jensen, der virkelig fik sat sig spor i sit liv. Indimellem læser jeg også en god roman som f.eks. »Lucca« af min svoger Jens Chr. Grøndahl.Har du en yndlingsforfatter?

Ikke just yndlingsforfatter. Men jeg har lige læst Freddy Blaks »Blakout«, hvor han frit fra leveren taler ud om sine oplevelser i politik. Vi har et forskelligt politisk udgangspunkt, men jeg respekterer hans blændende evne til at komme i kontakt med vælgerne, og så er han helt igennem en fri fugl og fuldstændig sin egen.Hvilke bøger har senest gjort indtryk?

P.O. Enquists »Livlægens besøg« og Mikkel Faurholts »Det konservative blodbad«, der er en meget velfortalt, men forfærdelig historie om, hvordan en intern magtkamp kan få et parti til at køre helt af sporet.AF ANNE-MARIE GREGERSEN