På natbordet

Ole Lauritzen, skibsreder.

Hvilken type bøger læser du?

»Biografier, virksomheds-historiske bøger samt bøger om arkitektur og byudvikling - som f.eks. »Townscape«.«Hvilken bog er den bedste, du har læst?

»»Frederik« af Ebbe Kløvedal Reich, der fortæller om Grundtvig og giver læseren viden om denne gigant af et menneske og hans samtid - om Grundtvigs betydning for Danmark, vort fællesskab, andelsbevægelsen og højskolen, der har spillet en væsentlig rolle for udviklingen af vort demokrati.«Hvilke bøger har gjort størst indtryk på dig?

»William Manchesters »One Brief Shining Moment« om John F. Kennedy og de gyldne år, hvor verden kunne drømme om en ny tid med en leder ved roret, der havde stil og idealer, men også menneskelige skavanker - ligesom Clinton. Men hellere disse svagheder end den hykleriske neokonservative »moral«, der nu er på vej frem. Desuden Naomi Kleins »No Logo« om globaliseringens farer.«Hvilken bog ville du tale med på en øde ø?

»Koranen - for at lære om en religion, der i det 21. århundrede kan få folk til at begå æresdrab, slavebinde kvinder og indskrænke ytringsfriheden.«