På natbordet

Finn Drouet Majlergaard, adm. direktør i rådgivningsvirksomheden Gugin

Hvad læser du for øjeblikket?

»P.t. fylder »Human Instinct« af Robert Winston meget. Den har jeg netop haft med til Borneos regnskov, hvor min 14årige søn og jeg har boet et stykke tid sammen med den sidste overlevende hovedjægerstamme.« Hvilken type bøger læser du?

»Alt andet end mainstream og biografier.«»Har du en yndlingsforfatter?«

»Desmond Morris. Hans evne til at simplificere vores dyriske adfærd er imponerende. Han har jo ret. I bund og grund er vi bare dyr, der handler ud fra urinstinkter. Mænd er jægere og kvinder er samlere. Hvorfor gøre det så voldsomt kompliceret?«Er der litterære genrer, du bevidst undgår?

»Ja, biografier. Det keder mig at læse om mennesker, der prøver at forklare, hvorfor de ikke havde mod til at gøre de rigtige ting.«Hvilken bog ville du give som gave?

»Jeg ville give Desmon Morris' »Survival of the fittest« til Anders Fogh Rasmussen... men den er jeg sikker på, han allerede har læst.« Hvad med fagblade og magasiner?

»Jeg sluger National Geographic og The Economist. To verdenener - masser af potentielle konflikter og muligheder. Og så bruger jeg nettet rigtigt intensivt - Google er gud!«