Overvismand støtter skatteudspil

Regeringens skatteudspil med en sænkning af selskabsskatten mod sværere adgang til skattefradrag for tabsgivende datterselskaber får støtte fra overvismand Peter Birch Sørensen.

Læs mere
Fold sammen
Trods kraftig kritik fra store dele af dansk erhvervsliv får regeringens omstridte skatteudspil støtte fra overvismand Peter Birch Sørensen.

En række af landets største virksomheder raser ellers over udsigten til at fjerne den hidtidige adgang til at sambeskatte danske og udenlandske datterselskaber.

»Skattesystemet skal fungere neutralt, og umiddelbart ser det her ud til at være et skridt i den rigtige retning,« siger professor i økonomi og overvismand Peter Birch Sørensen i forbindelse med offentliggørelsen af vismandsrapporten.

Han understreger, at spørgsmålet om sambeskatning ikke er blevet behandlet som en del af rapporten.

Svært at få fradrag
Peter Birch Sørensen finder det samtidig rimeligt, at man sænker selskabskatten, fordi det er en skat under internationalt pres.

Anført af blandt andre Danfoss og A.P. Møller - Mærsk er danske virksomheder med global omsætning bekymret over, at skatteminister Kristian Jensen (V) i det foreløbige udspil vil gøre det langt sværere at få fradrag for tab i udenlandske datterselskaber. Dertil kommer, at embedsmænd i Skatteministeriet ydermere arbejder med en model, der også gør det langt sværere at sambeskatte et dansk moderselskab og dets danske datterselskaber.

Udover et stop for udenlandske investeringer i selskaber i Danmark, forudser Dansk Industri, at danske koncerner fremover i højere grad end hidtil vil ty til lukning af tabsgivende datterselskaber samt øge risikoen for udflytning af koncernhovedkvarterer.sdo@berlingske.dk

mbh@berlingske.dk