[Overvågning i Sydafrika

Vikingegaarden har fået, hvad virksomheden selv betegner som sit internationale gennembrud, med en aftale med det sydafrikanske firma N&Z Instrumentation om at opsamle data fra virksomhedens produktion og overvåge produktionen.

Direktør Ulrik Østergaard fra den midtjyske virksomhed siger om aftalen, at man med den for alvor har fået søsat sit koncept om Internet- og GPRS-baseret overvågning af udstyr og processer på tværs af landegrænserne, hvor det eneste krav for brugeren er en Internet-opkobling.

- Overvågning og dataopsamling ved hjælp af telefonlinier, mobiltelefoni og lignende er velkendt, mens det afgørende for vores system er, at det er tilgængeligt via Internettet, og at data transmitteres via GPRS, siger direktøren.

- Det betyder, at systemet er tilgængeligt hvor som helst i verden, og at kommunikationsomkostningerne reduceres til et minimum.

Besparelsen til kommunikationen ligger ifølge Ulrik Østergaard på 95 pct., og det skyldes, at man kun betaler for selve transmissionen samtidig med, at man er online konstant. Så slipper man bl.a. for at have en fast telefonlinie åben hele tiden. Systemet er udstyret med en række alarm-funktioner, bl.a. via SMS og via GPRS til serveren, hvor alarmlister vises på Internettet, og data kan overføres til regneark. Brugerne kan løbende via systemet se aktuelle dataværdier fra en produktion og se gamle data på serveren, der står i Vonge, og hele produktionsprocessen kan styres via systemet, bl.a. kan en bruger åbne eller lukke en ventil eller udføre andre handlinger vedrørende den fysiske proces på virksomheden.

- Vi venter os meget af den sydafrikanske aftale, fordi den både er forretningsmæssigt interessant i sig selv, og desuden er det en slags showcase på brugen af teknologien på internationalt plan, siger Ulrik Østergaard.

I forvejen har Vikingegaarden leveret overvågning af trafiksystemer, sporingsudstyr til entreprenørmaskiner, og virksomheden har specialiseret sig i at levere løsninger, som indebærer fjernovervågning og kontrol med decentralt udstyr, der er placeret hos kunderne.