Overskuddet hos McDonald's på skrump

Omsætningen krymper mere end ventet hos McDonald's, der har haft et annus horribilis med kødskandale i Kina, tvangslukninger i Rusland og nye fastfoodtrends på hjemmebanen i Guds eget land.

I USA var fjerde kvartal præget af konkurrence, som førte til et faldende antal gæster og 15 pct. lavere overskud, mens Europa-overskuddet dykkede 6 pct. i lokal valuta præget af svag forbrugertillid i blandt andet Rusland, Ukraine, Frankrig og Tyskland. Fold sammen
Læs mere
Foto: MANAN VATSYAYANA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bundlinjen svandt ind hos McDonald's i fjerde kvartal af 2014 sammenlignet med samme kvartal et år forinden. Indtjeningen per aktie i de sidste tre måneder af året dykkede til 1,13 dollar fra 1,40 dollar.

Det var dermed også en skuffelse i forhold til markedets prognoser, da der i snit var ventet 1,22 dollar per aktie på bundlinjen ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Burgerkædens omsætning faldt 7 pct., eller 1 pct. når man ser bort fra valutaeffekter, til 6572 mio. dollar. Der havde analytikerne ventet 6668 mio. dollar ifølge Bloomberg News.

Der var dog en lille god nyhed i, at den organiske salgsvækst "kun" var negativ med 0,9 pct., hvor der var ventet minus 1,5 pct. i Bloomberg-estimatet.

- 2014 var et udfordrende år for McDonald's verden rundt. Vores resultater var på retræte, da uforudsete begivenheder og svag drift pressede overskuddet i hvert af vores geografiske områder, udtaler topchef Don Thompson i regnskabet.

I USA var fjerde kvartal præget af konkurrence, som førte til et faldende antal gæster og 15 pct. lavere overskud, mens Europa-overskuddet dykkede 6 pct. i lokal valuta præget af svag forbrugertillid i blandt andet Rusland, Ukraine, Frankrig og Tyskland.

Det største dyk var dog i resten af verden - Asien, Stillehavsområdet, Mellemøsten og Afrika, hvor salget faldt 4,8 pct. og overskuddet dykkede hele 40 pct. i lokal valuta i kølvandet på den store kødskandale i Kina, hvor McDonald's modtog og solgte råddent kød fra en underleverandør, Husi Food.

Burgeraktien ligger til en marginal stigning på 0,1 pct. i formarkedet i en kurs på 90,96 dollar.