Overraskende stigning i flekslån

Appetitten på flekslån er vokset stærkt. Over halvdelen af Nykredits kunder vælger flekslån uanset advarsler om renterisikoen.

Læs mere
Fold sammen
Massevis af danskere trodsede i efteråret advarslerne om risiko for højere renter og satsede med foreløbigt held på flekslån.

Det viser nye opsigtvækkende tal fra Nykredit, der i dag offentliggør lånefordelingen for fjerde kvartal 2008, skriver dagbladet Børsen. Hele 53 pct. af de kunder, der optog et nyt lån i sidste kvartal, valgte det variabelt forrentede flekslån, hvor renterisikoen er størst.

Det er næsten en fordobling i forhold til tredje kvartal 2008. Appetitten på flekslån har ikke været højere siden 2004, da F1-renten var på et meget lavt niveau, oplyser Nykredit.

- Der er en del af vore kunder, som i efteråret har hjemtaget kursgevinsten på deres fastforrentede lån, det vil sige lagt om fra fast rente til det et-årige rentetilpasningslån, siger chefanalytiker i Nykredit, Thomas Kyhl, til Børsen med henvisning til det markante kursfald i efteråret på såvel garanti- som fast forrentede obligationer.

Mange boligejere har haft held til at skære 20 procent af restgælden ved at omlægge til et flekslån./ritzau/