OVERBLIK: Republikansk skattereform skærer markant i skatten

Onsdag aften dansk tid har Repræsentanternes Hus som det sidste kammer i den amerikanske kongres vedtaget en omfattende reform af USA's skattesystem. Dermed mangler kun præsidentens signatur, før omlægningen kan føres ud i livet.

Repræsentanternes Hus har som det sidste kammer i den amerikanske kongres vedtaget en omfattende reform af USA's skattesystem. Dermed mangler kun præsidentens signatur, før omlægningen kan føres ud i livet. Præsidentens signatur forventes i januar. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM LO SCALZO

Her er et overblik over nogle af punkterne i reformen:

Selskabsskat:

Skattereformen vil sænke selskabsskatten til 21 procent fra 35.

Topskat:

Lovgivningen beholder syv individuelle skattetrin, hvor det øverste trin bliver sat ned fra 39,6 til 37 procent for de rigeste amerikanere ifølge AP.

Obamacare:

Reformen udhuler et af punkterne i sundhedsreformen fra præsident Barack Obamas tid - nemlig kravet om at næsten alle amerikanere skal have en sundhedsforsikring, hvis ikke de vil risikere at få en bøde.

Andre dele af Obamacare vil overleve.

Arveskat:

I dag skal der betales skat den værdi i et dødsbo, der overstiger 5,5 millioner dollar for enkeltpersoner eller 11 millioner dollar for par. Skattereformen vil hæve de grænser betragteligt.

Skatterabat for børn:

Reformen vil fordoble et børnefradrag for familier, der tjener op til 400.000 dollar om året. De vil fremover få et fradrag på 2000 dollar per barn.

Standardfradrag:

70 procent af amerikanske skatteydere benytter et standardfradrag, der lige nu lyder på 6350 dollar for individer eller 12.700 for gifte par. Reformen fordobler næsten det beløb til 12.000 for individer og 24.000 for ægtepar.

Fradrag for virksomheders indkøb:

Med øjeblikkelig virkning vil det blive muligt for virksomheder at trække alle omkostninger for køb af udstyr fra i skat.

Kilde: AP.