Orkla fik minus på avisdrift

At det står skidt til med økonomien i dansk presse er nu dokumenteret sort på hvidt af den norske altmuligkoncern Orkla.

Orklas Media-division, der omfatter Det Berlingske Officin og en række norske og østeuropæiske aviser, har således konstateret et driftsunderskud på syv millioner norske kroner i første kvartal mod et overskud på 73 millioner kroner i samme periode sidste år.

»Annoncemarkederne er fortsat meget dårlige, specielt i Danmark og Polen. Derudover belastes resultatet i Danmark med investeringer i gratisavisen Urban,« hedder det i Orklas kvartalsmeddelelse.

For resten af året venter Media-divisionen ingen væsentlig bedring.

Til gengæld kan den norske koncern glæde sig over sin anden store danske investering. Orkla ejer 40 pct. af Carlsberg Breweries, og de har været stærkt medvirkende til, at Orklas drikkevaredivision har forbedret sit driftsresultat med knap 100 millioner kroner til 141 millioner kroner i årets første tre måneder.

Orkla-koncernens samlede omsætning blev i kvartalet 10,3 milliarder norske kr., og det samlede driftsresultat blev på 582 millioner kr.