Optimisme trods minibørs-fiasko

Børsflop. Investorerne vendte tommelfingeren ned til it-firmaet Sifira, som derfor må opgive at blive optaget på First North. Minibørsen forventer stadig at have mindst ti selskaber inden årets udgang.

Det gode humør er intakt på minibørsen First North, selv om et selskab i går for første gang i børsens historie måtte opgive at gennemføre sin notering.

Investorerne vendte tommelfingeren ned til it-firmaet Sifira, der ikke kunne sælge tilstrækkeligt med aktier til at fuldføre optagelsen på First North. Efter fire særdeles succesfulde optagelser af selskaber efter hinanden måtte minibørsen således sande, at det også kan gå den modsatte vej.

Nedturen forventes dog ikke at få strømmen af nye selskaber til First North til at tørre ud.

I næste uge optages to nye virksomheder, it-firmaet Wirtek og nano-virksomheden Nanocover, og adskillige selskaber har offentligt meldt ud om planer for

optagelse på minibørsen.

- Situationen er selvfølgelig ærgerlig for Sifira og giver også os lidt ridser i lakken, men mislykkede emissioner hører nu en gang til det at drive et aktiemarked. Det her giver stof til eftertanke, men vi tror stadig på, at vi når målet på 10 selskaber inden nytår, siger First North-chef Carsten Borring.

Aktiekrisen kostedeSifiras bestyrelsesformand Henning Børgesen giver de seneste måneders nedtur på aktiemarkederne en stor del af skylden for, at investorerne har holdt sig på lang afstand af Sifira.

- Aktiekrisen har haft konsekvenser, og i bagklogskabens klare lys kan det også se ud som om, at vi har været for optimistiske i vores prissætning, konstaterer Henning Børgesen.

Carsten Borring er enig i, at kursfaldene gennem den senere tid har fået nogle private investorer til at blive mere forsigtige og holde sig fra at skyde penge i Sifira. Tidligere har han ellers overfor ErhvervsBladet vurderet, at aktiekrisen ikke ville få konsekvenser for First North.

- Det kan bestemt ikke udelukkes, at kursfaldene på de store børser har haft en effekt, fordi de har været så længe, som tilfældet er. Dog kan vi også se, at det er lykkedes at gennemføre emissioner på trods af nedturen, siger Carsten Borring med henvisning til Wirtek, der dog ikke regner med at få solgt alle sine aktier i forbindelse med emissionen.

Jagter investorerBørsfiaskoen har lagt et stort pres på Sifira, som havde håbet at rejse godt 12 mio. kr. via First North. De penge skal nu findes hos andre investorer, og det skal gå stærkt.

Ifølge Henning Børgesen skal Sifira have tilført ny likviditet indenfor et par uger. Sker det ikke, vil virksomheden være truet på sin eksistens. Derfor jagter man nye investorer, og der pågår forhandlinger med interesserede parter.

- Jeg er sikker på, at vi nok skal finde de penge, vi skal bruge, understreger Henning Børgesen.