Oplevelsesøkonomien vil slå alle andre erhverv

Oplevelsesøkonomien, der har turismeerhvervet som en stor og meget synlig spiller, har alle forudsætninger for at blive landets største erhverv inden for nogle år.

Det vurderer turismens førstemand, den nye formand for Visit Denmark, Georg Sørensen, der er trådt til efter et år, der for første gang i en årrække bød på fremgang i antallet af udenlandske turistovernatninger i Danmark. Dog halter vi fortsat efter væksten i den globale turisme, der skønnes at blive på fire procent i 2007.

Hvornår kommer vi på omgangshøjde med den internationale vækst? - Det tror jeg, vi kommer, når vi formår at forstå vigtigheden af, at det er et både-og med danske og udenlandske turister. Derfor kan jeg godt lide udviklingen fra 2005 til 2006 med vækst i begge kategorier. Ligeledes er det en snak uden vindere at tale om japanere frem for tyskere. Det er ligeledes et både-og, siger Georg Sørensen.

Dansk turisme har gennem årene været præget af, hvad Georg Sørensen betegner som borgerkrige mellem byer og landsdele, men er nu inden i en rigtig god periode. Det tætte samarbejde om at sætte Danmark på verdenskortet skal sikre, at 2006 ikke bliver en enlig svale.