Opkøb og større indtægter sender Trygs overskud i vejret

Tryg har i andet kvartal tjent 430 millioner kroner. Det er båret af større indtægter og effekter af opkøb.

Tryg har i andet kvartal fået et trecifret millionoverskud. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største forsikringskoncern, Tryg, har tjent et trecifret millionbeløb i andet kvartal af 2022.

Det viser Trygs regnskab for perioden. Regnskabet er tirsdag blevet offentliggjort.

Mere præcist har Tryg i andet kvartal fået et overskud på 430 millioner kroner. Til sammenligning tabte koncernen 63 millioner kroner et år tidligere.

Bag forbedringen gemmer sig flere årsager.

Ud over at Tryg er begyndt at nyde godt af effekterne af opkøbet af RSAs skandinaviske aktiviteter sidste år, der tæller Trygg-Hansa i Sverige og Codan Norge, er der også momentum i forsikringsforretningen.

Bruttopræmieindtægterne er i andet kvartal vokset til 9,3 milliarder kroner. Det er en vækst på 52 procent i forhold til året før.

Præmier er de penge, man betaler til forsikringsselskabet for at være dækket af uheld og skader.

Det hører med, at i sidste års tal for både overskud og bruttopræmieindtægter indgår ikke effekterne af RSA-opkøbet.

I en kommentar til regnskabet udtrykker Morten Hübbe, koncernchef i Tryg, glæde over udviklingen i andet kvartal.

»Resultatet i andet kvartal er drevet af en positiv udvikling i kerneforretningen samt synergier relateret til RSA Skandinavien.«

»Samtidig bemærker vi, at inflationen fortsat er kraftigt stigende. Vi har derfor igangsat målrettede pristiltag for at imødegå denne udvikling,« siger han.

Noget af det, der trækker ned i overskuddet for andet kvartal, er resultatet af de investeringer, som Tryg har i de finansielle markeder.

Den seneste tid har nemlig været præget af faldende aktiekurser og en nedtur for obligationer. Det har været med til at give Tryg et tab på 878 millioner kroner på sine investeringer.

»De finansielle markeder gennemgår lige nu en næsten hidtil uset volatilitet som resultat af geopolitiske udfordringer samt en kraftig stigning i rentesatsen.«

»Investeringsresultatet på minus 878 millioner kroner afspejler disse usikkerheder i et kvartal, hvor stort set alle aktivtyper har et negativt afkast,« siger Morten Hübbe.

/ritzau/