Opkøb fordobler omsætning i Dantherm

Læs mere
Fold sammen
Børsnoterede Dantherm Holding har hen over weekenden foretaget to opkøb, der ventes at øge omsætningen med 1,3 mia. kr. til mellem 2,8 mia. kr. og 2.9 mia. kr.

Fra A. P. Møller køber Dantherm Disa Air-divisionen med en omsætning på 900 mio. kr. for en købesum på 112,5 mio. kr. . Derudover overtager koncernen en rentebærende gæld samt akkvisitionsomkostninger for i alt 120 mio. kr. Via datterselskabet Glenco overtager selskabet hovedaktiviteten i Siemens Technology Services med en omsætning på cirka 400 mio. kr. for en ikke oplyst købesum.

De to opkøb er begge sket som led i Dantherms strategi om fortsat af udvide indenfor de eksisterende forretningsområder, men strategien er fortsat at vokse, siger direktør i Dantherm Holding Poul Arne Jensen til RB-Børsen.

- Der er dog ingen planer om at købe flere virksomhed for nuværende. Dantherm skal lige fordøje de foretagende opkøb, siger han.

Rationaliseringer

Selvom prisen for aktiviteterne i Siemens Technology Services (STS) ikke oplyses, er der ifølge, Poul Arne Jensen, tale om "et tocifret millionbeløb i den lave ende af de tocifrede tal".

Dantherm vurderer, at overtagelsen af el- og automationsaktiviteterne i STS vil gøre Glenco til en komplet teknikentrepenør, der har alle installationsfag i huset. Det vil sige ventilation, el, VVS, sprinkling, køling og services på tekniske installationer.

Dantherm ser et stort rationaliserings potentiale i opkøbet af STS, da selskaberne har en del overlappende lokationer i fem byer og begge er landsdækkende. Men rationaliseringerne vil primært ske på administrationen, oplyser Poul Arne Jensen.

Direktør i det Glenco bliver Børge Nordgaard Hansen, der siden 2001 har været adm. direktør i selskabet.

Leif Getrauer, adm. direktør i STS, bliver i Siemens.

Styrket i udlandetMed overtagelsen af Disa Air Gruppen styrker Dantherm sin position inden for forretningsområdet procesventilation.

- Det er ledelsens vurdering, at aktiviteterne i Disa Air Gruppen vil komplementere koncernens eksisterende aktiviteter, og at akkvisitionen vil medføre dels en risikospredning og dels en mindsket afhængighed af OEM-kunder,skriver koncernen i en meddelelse.

Derudover ventes Disa Air Gruppen at styrke koncernen salgs position på markeder som Tyskland, Frankrig og Polen.

- Vi er ikke repræsenteret med selvstændige selskaber på disse markeder i dag. Så købet vil også styrke salget af Dantherms øvrige produkter på dette marked, siger Poul Arne Jensen.

Dantherm Koncernens datterselskab Ventilatorverken AB vil i fremtiden indgå som en del af Disa Air Gruppen.

Dantherm ser et overskud på før skat på mellem 70 og 100 mio. kr. i 2005.