Opec vil opretholde olieproduktionen

Saudi-Arabiens nye energiminister valgte at støtte det globale oliekartels forslag om at opretholde olieproduktionen på det nuværende niveau.

Saudi-Arabiens nye energiminister valgte at støtte det globale oliekartels forslag om at opretholde olieproduktionen på det nuværende niveau. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANS PUNZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere åndede lettet op efter torsdagens Opec-topmøde i Wien, hvor Saudi-Arabiens nye energiminister, Khalid Al Falih, valgte at støtte det globale oliekartels forslag om at opretholde olieproduktionen på det nuværende niveau, eftersom oliepriserne så småt er begyndt at finde et stabilt leje.

Det skriver Financial Times.

»Mens vi taler, kan man mærke at markedet stabiliseres. Riyadh vil være samarbejdsvillig for at styre markedet tilbage i balance,« siger Khalid al Falih til Financial Times.

I samme vending opmuntrede Falih de andre Opec-medlemmer til at gøre det samme, så oliemarkedet kan genvinde sin styrke efter et par hårde år med historiske prisfald.

Svagere Opec-medlemmer, deriblandt Nigeria og Venezuela, så gerne en mere robust koordinerede indsats for at booste priserne endnu mere, da begge lande kæmper med politiske og økonomiske kriser.

Siden 2014 har Saudi-Arabien styret retningen i Opec med hård hånd. På trods af faldende oliepriser valgte verdens største olieeksportør at fortsætte olieproduktionen på højeste blus, hvilket blandt andet ramte den amerikanske skiferproduktion hårdt.

Denne uge forsøgte Saudi-Arabien at appellere til fornyet samhørighed blandt kartellets 13 medlemmer efter to års hård kamp om markedsandele.

Prisen på den internationale referenceolie brent er siden slutningen af januar steget ned 80 pct. Fredag morgen koster en tønde Nordsøolie 50,04 dollar.