OooooooO: USA får ny finansminister

Jack Lew er navnet på USAs nye finansminister, og hans boblende underskrift får stor opmærksomhed.

Kommende finansminister Jack Lews boblende underskrift, der har retning mod dollarsedlerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: THE WHITE HOUSE / HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han bliver en af verdens mest magtfulde mænd, den 57-årige Jack Lew, når han inden længe tiltræder på posten som finansminister i USA.

Torsdag blev Lew officielt nomineret til posten af præsident Barack Obama.

Men selvom Jack Lew får ansvaret for at få gang i en amerikansk økonomi i humpetempo og at sikre en aftale om en forhøjelse af gældsloftet i USA, så landet også frem over kan finansiere sit statsunderskud og dermed betale sine regninger til tiden, så er det noget andet, der er løbet med størst medieopmærksomhed i forbindelse med hans udnævnelse: Mandens svært læselige underskrift.

Underskriften kan bedst beskrives som ni boblende O'er (Se billedet for oven). Den store opmærksomhed har også fået Barack Obama til at kommentere den særegne håndskrift og med et smil på læben erklæret at Lew har lovet ham "at gøre mindst et bogstav læseligt for at undgå en destabilisering af dollaren".

Skulle man som læser have lyst til at teste sin egen underskrift i Jack Lew-stil, så har Yahoo prompte disket op med en Jack Lew-signatur-generator.

Jack Lew kommer fra en post som stabschef i Det Hvide Hus. Nuværende finansminister Timothy Geithner forlader posten efter at have bestridt den i Barack Obamas første embedsperiode. Det er sædvane, at ministrene skiftes efter fire år.

Over for Washington Post vurderer en håndskriftekspert - en grafolog ved navn Kathi McKnight - at Lews underskrift vidner om en mand med en blød side.

"Den slags træk ses ofte hos personer, der foretrækker en 'blød' tilgang til problemløsning," siger hun, og påpeger desuden at de boblende O'er minder om afdøde prinsesse Dianas signatur.

På New York Magazines hjemmeside har business-bloggeren Kevin Roose opstillet en liste over, hvad Jack Lews underskrift bedst kan sammenlignes med:

Ændrer Jack Lew sin underskrift, så vil han ikke være den første til at gennegå en grafologisk forvandling. Hans forgænger Geithner ændrede også sit navnetræk, før det kom på sedlerne - og hans tidligere underskrift må siges at have været knap så gakket, som Lews. Før og efter udgaver kan ses her.

Herhjemme betyder det kommende skifte af nationalbankdirektør også ny underskrift på sedlerne, når Nils Bernstein udskiftes med Lars Rohde. Her er der dog ingen fare på færde, når det gælder læseligheden. Rohdes underskrift kan blandt andet ses på side 18 i det seneste årsregnskab fra ATP, hvor han pt er øverste chef, og falder inden for normalrammerne for håndskrift