Omstridt institut får formand

Regeringen har udnævnt tidligere Falck-direktør Ole P. Kristensen til bestyrelsesformand for det omstridte Institut for Miljøvurdering.

Det oplyste statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i går efter det ugentlige ministermøde.

»Instituttet skal sørge for, at vi får mest mulig miljø for pengene,« sagde Anders Fogh Rasmussen.

Posten som formand for den syv medlemmer store bestyrelse er interessant, fordi vedkommende skal udnævne instituttets første direktør. Flere kilder vil vide, at direktørstillingen er reserveret til Århus-lektoren Bjørn Lomborg, der er blevet berømt i ind- og udland for at hævde, at miljøproblemerne enten ikke findes eller er stærkt overdrevne.

Ole P. Kristensen kender da også Bjørn Lomborg fra midt i 1980erne, da bestyrelsesformanden som daværende lektor og senere professor ved Institut for Statskundskab underviste den da unge stud. scient. pol. Den tidligere professor og direktør i Falck kommer i dag fra en stilling som direktør for Statens Jordbrugs- og Fiskeriøkonomiske Institut.

Tidligere har professor, dr.phil. Jørn Henrik Petersen fra Syddansk Universitet i Odense takkede nej til formandsposten, men også dagbladet Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden har været i spil som mulig bestyrelsesformand for instituttet.

Ritzau