Omstridt firma skovler penge ind

Regnskab. Det omstridte selskab Dansk Teletjeneste A/S tjener kassen på sin annoncevirksomhed. Ifølge Håndværksrådet og Dansk Erhverv benytter selskabet samme metoder, som kendes fra annoncehajer.

Høje priser for værdiløse annonce. De seneste år har advokat Jeppe Rosenmejer fra Håndværksrådet jævnligt modtaget henvendelser fra forretningsdrivende, der føler sig snydt af selskabet Dansk Teletjeneste A/S.

Men på trods af det blakkede ry, fejler forretningen ikke noget. Selskabet har de seneste år oplevet en stigende omsætning. Med et årsresultat på over 1,7 millioner kroner må 2006 regnskabet siges at være yderst solidt.

- De tager en meget høj pris for et produkt, som har en meget lav værdi. Når det ikke koster dem noget særligt at producere produktet, er det egentlig ikke så mærkeligt, at de tjener penge, vurderer advokat ved Dansk Erhverv, Christoffer Susé.

Dansk Erhverv kender udmærket til selskabet fra en lang række medlemmer, der har følt sig snydt af Dansk Teletjeneste i forbindelse med salg af annoncer til den ukendte hjemmeside Nationalregistret.

ErhvervsBladet har forsøgt at komme i kontakt med ledelsen af Dansk Teletjeneste, men på trods af det pæne regnskab ønsker ledelsen ikke at kommentere årsregnskabet.

Jeppe Rosenmejer fra Håndværksrådet vil dog gerne knytte en kommentar til regnskabet, som han finder overraskende.

- Det er usædvanligt, at de her selskaber præsenterer pæne regnskaber. Jeg har tidligere set Dansk Telesupports regnskab, som var fyldt med revisionspåtegnelser og havde en negativ egenkapital samt underskud, forklarer han.

Får folk på krogenJeppe Rosenmejer opfatter selskabets stigende omsætning som et tegn på, at mange mennesker stadig bliver snydt af de overbevisende sælgeres argumenter.

- Selskaberne, der kører den form for forretning, får stadig folk på krogen. På trods af de mange verserende sager og mediebevågenhed er det ikke mit indtryk, at de har sat tempoet ned, forklarer Jeppe Rosenmejer.

Han glæder sig dog over de seneste måneders domsafsigelser, der er gået to andre såkaldte annoncehajer imod. Retten i Odense har kendt selskabernes metoder ulovlige og dermed er der håb om, at de sager kan danne præcedens.

Det vigtigste slag skal dog stå i løbet af sommeren, hvor der vil falde dom i en straffesag mod et andet berygtet annoncefirma, Dansk Telesupport.

- Det er en meget vigtig sag. Bliver dansk Telesupport dømt for bedrageri, kan det muligvis få andre selskaber til at trække sig, forklarer Jeppe Rosenmejer.