Omstridt annonce-firma lukker hjemmesider

Internet. IT-Support Danmark har lukket for hjemmesiderne www.azir.dk og www.itregistret.dk.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Virksomheden IT-Support Danmark, der gennem længere tid har været genstand for en politiundersøgelse, har lukket for hjemmesiderne www.azir.dk og www.itregistret.dk.

- Selskabet udfaser sin aktivitet i løbet af 2006, og eneste fremtidige aktivitetsområde vil blive salg af konsulent-ydelser, skriver adm. direktør Lasse Schou i selskabets beretning for 2005, der netop er blevet offentliggjort.

Selskabet er særdeles kendt hos Håndværksrådet, der er meget aktive i bekæmpelsen af de såkaldte annoncehajer. Håndværksrådet står blandt andet bag en anmeldelse af IT-Support Danmark til politiet i 2003. Denne sag er endnu ikke afgjort.

Flytter aktiviteter

Hos Håndværksrådet advarer jurist Jeppe Rosenmejer om, at IT-Support Danmarks aktiviteter bliver ført videre under et andet navn.

- De er i færd med at lægge alle aktiviteterne over i Dansk Tele Support. De håber vel på denne måde, at de kan undgå politiets undersøgelse, siger han.

IT-Suport Danmark kom ud af 2005 med et underskud på lidt mere end 200.000 kroner, hvorefter egenkapitalen er på minus 347.000 kroner.
Dansk Tele Support har ligeledes netop aflagt regnskab. Her fremgår det, at bestyrelse og direktion i selskabet er identisk med bestyrelse og direktion i IT-Support Danmark. De to virksomheder deler også firmaadresse på Vesterbrogade 149 i København.
Af regnskaberne fremgår det, at aktiviteten i Dansk Tele Support er væsentligt større end i IT-support Danmark. Dansk Tele Support kom ud af 2005 med et underskud på 2,3 mio. kr. før skat.

Dansk Tele Support driver blandt andet hjemmesiderne www.ittelefonbogen.dk og www.itfagregistret.dk.

Revisoren bemærker i øvrigt i regnskabet for Dansk Tele Support, at "det i strid med A/S-loven er ydet lån til direktion og hovedaktionærer." Enslydende bemærkning fra revisisorerne har optrådt på tidligere regnskaber fra IT-Support Danmark og Dansk Tele Support.