Olieselskab steg på investering

Lundin petroleum steg ti pct. på planer om at købe olie- og gaskilder, mens hovedindeksene endte uændret. Nokia faldt på frygt i markedet for en nedjustering.

Det svenske aktiemarked lukkede i går uden de store kursændringer, da såvel OMX-indekset som det bredere SAX-indeks endte 0,2 pct. over onsdagens lukkekurser.

Blandt de faldende aktier i OMX-regi var Nokia at finde med et minus på 1,4 pct. Aktierne i teleproducenten er for tiden præget af nervøsitet i markedet over, hvorvidt selskabet har en nedjustering af sine forventninger på vej.

Konkurrenten Ericsson endte uændret efter at have ligget i minus en stor del af dagen. Efter en svagt nedadgående tendens den første del af dagen kom aktien igen, da amerikanske nøgletal for indgangen af ordrer på varige goder var steget mere end ventet. Dette spredte lidt optimisme i et marked, der de seneste dage har savnet gode nyheder.

Electrolux, der bl.a. producerer hårde hvidevarer, var også en af de aktier, der blev positivt påvirket af fremgangen i salget af varige goder. Aktien steg 3,2 pct.

Blandt sidepapirerne gik Lundin Petroleum 10,1 pct. frem, efter at selskabet meddelte, at det er ved at købe en række olie- og gaskilder for et ikke angivet beløb. Aktiverne, som Lundin ventes snart at have afsluttet købet af, har på nuværende tidspunkt en daglig produktion på omkring 15.000 tønder olie.