Oliepriser holdes oppe af Kuwait-strejke

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 42,75 dollar mod 42,15 dollar mandag eftermiddag. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: WU HONG

Oliepriserne er igen vendt rundt efter mandagens drop i forlængelse af det mislykkede forhandlingsmøde i Doha i Qatar, hvor de store producenter ikke kunne blive enige om at lægge et låg over produktionen af olie.

De højere priser skyldes en strejke, der startede søndag i Kuwait, og som har reduceret produktionen med 60 pct. til 1,1 mio. tønder dagligt for anden dag i træk.

Kuwait Petroleum Corp 's råolieproduktions- og raffineringsenheder arbejder på at genstarte anlæg og øge forarbejdningen til fuld kapacitet.

- Det er en ganske betydelig forstyrrelse af produktionen. Den seneste styrkelse af oliemarkedet i løbet af de sidste par måneder har ikke primært handlet om Doha, men primært handlet om en samlet forbedring i de fundamentale markedsudsigter på mellemlang sigt, siger chefanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 42,75 dollar mod 42,15 dollar mandag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 39,65 dollar mod 39,30 dollar mandag eftermiddag.

På guldmarkedet sætter den øgede risiko-lyst på de finansielle markeder ind, hvilket rammer prisen på det traditionelt sikre metal. Men med den seneste tids træge marked, tror flere og flere på, at guld kan få en renæssance.

- Der er en stor forandring i stemningen i retning af ædle metaller. Guldprisen

har været ganske robust, hvilket betyder, at investorerne så absolut har ændret deres holdning til guld, siger økonom Rob Chang fra Cantor Fitzgerald til Bloomberg News.

Tirsdag morgen koster en ounce guld 1230 dollar mod 1236 dollar mandag eftermiddag.

Blandt industrimetallerne koster et ton kobber tirsdag morgen 4756 dollar mod 4775 dollar mandag eftermiddag.