Olien stiger på saudi-forhøjelse for asiatiske kunder

Oliepriserne ligger en del højere tirsdag morgen efter påske, end det var tilfældet, inden påskedagene satte ind.

Foto: Claus Fisker.
Læs mere
Fold sammen

Det er især en forhøjelse af oliepriserne fra Saudi-Arabien til kunderne i Asien, som har haft en indflydelse på markederne. Verdens største olieeksportør har set sit snit til at hæve priserne for leveringer i maj, men de forsatte stigende lagre i USA lægger en dæmper på prisstigningerne generelt.

- Dataene viser stadig stigende produktion. Spørgsmålet er, om der er forbrugere til at absorbere produktionen. Det er der måske ikke, men saudierne øger priserne i Asien, og det indikerer, at de ser en øget efterspørgsel, siger chefstrateg Jonathan Barrett fra Ayers Alliance Securities i Sydney til Bloomberg News.

Samtidig ses der frem mod endnu en rekord for de amerikanske råolielagre, når den ugentlige opgørelse offentliggøres onsdag.

I sidste uge steg de amerikanske råolielagre igen mere end ventet blandt økonomerne.

Tirsdag morgen ligger futuresprisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, i 57,55 dollar mod 55,40 dollar onsdag eftermiddag inden påske.

Den amerikanske WTI-oliefuture handles samtidig i 51,75 dollar mod 47,75 dollar onsdag.

Ædelmetallerne ligger markant højere tirsdag morgen end før påske. Investorerne er ikke i tvivl efter, at den månedlige jobrapport fra de amerikanske myndigheder fredag viste en klar skuffende jobskabelse i marts.

Det har udskudt en amerikansk renteforhøjelse og samtidig svækket den amerikanske dollar markant. Begge dele vægter tungt på prissætningen, og tirsdag morgen koster en troy ounce guld 1213 dollar mod 1186 dollar onsdag eftermiddag før påske.

På kobbermarkedet er der skuffelse over de kinesiske og de japanske PMI-data.

Både den kinesiske og japanske økonomi fortsætter med at skuffe, og opbremsningen bliver mere og mere indlysende.

Et ton kobber koster onsdag morgen 6034 dollar mod 6071 dollar onsdag inden påske.

/ritzau/FINANS