OK fra luftfartsfunktionærerne

Luftfartsfunktionærerne i SAS har stemt ja til den overenskomst, som deres fagforening, LFF, har indgået med SAS.

Læs mere
Fold sammen
77 procent stemte ja, mens kun 22 procent vendte tommelfingeren nedad. Aftalen indebærer en lønnedgang på tre procent samt en nedgang i ferietillæget på 1,5 procent -betinget af at alle andre medarbejdergrupper før det samme.

Det ligger dog allerede nu fast, at de øvrige fagforeninger ikke følger trop med lønnedgang. Blandt andet har HKerne afvist at gå ned i løn. Og piloterne og kabinepersonalet siger også nej til de krav om

lønnedgang, der er lagt frem.

Overenskomstforhandlingerne i det kriseramte flyselskab har skabt strid mellem medarbejderne. Formanden for LFF, Nicolas E. Fischer, påpeger, at SAS har brug for hjælp fra medarbejderne.

- Det er bydende nødvendigt, at alle medarbejdergrupper står sammen om at hjælpe selskabet. Luftfartsfunktionærernes holdning er stadig, at det er bedre at have et arbejde end at "holde fast" og ende i arbejdsløshed, siger han.

Repræsentanter fra alle medarbejdergrupperne i luftfartsselskabet var mandag samlet til møde i Stockholm for at drøfte situationen.

SAS-ledelsen har truet med fyringer og besparelser, hvis ikke de ansatte makker ret og imødekommer de sparekrav, som ledelsen har lagt frem.

/ritzau/