Offentligt register misbruges til fup

Det er Erhvervs- og selskabsstyrelsens CVR-register, der er den primære kilde, når de berygtede annoncehajer henter oplysninger om kommende ofre.

Læs mere
Fold sammen
Annoncehajer udnytter, at samtlige momsregistrerede danske virksomheder ifølge lovgivningen er tvunget til at afgive alle relevante virksomhedsoplysninger til Det Centrale Virksomheds Register (CVR), skriver Erhvervsbladet.

Det viser sig nemlig, at hovedkilden til de tusindvis af henvendelser danske virksomheder får fra annoncehajer og andre fupfirmaer, netop er Erhvervs- og selskabsstyrelsens CVR-register.

Fupfirmaerne henter oplysningerne enten direkte fra CVR-registeret eller via adressebanker, der lever af at købe CVR-oplysninger og sælge dem videre.

Det er Erhvervs- og selskabsstyrelsen, der administrerer CVR-registeret, og her erkender man problemet.

Der findes dog en ganske enkel løsning på. Det er nemlig muligt at bede om såkaldt reklamebeskyttelse hos Erhvervs- og selskabsstyrelsen. Både nystartede og eksisterende virksomheder har ret til at få beskyttet sine oplysninger i CVR-registeret mod uopfordrede salgs- og annoncehenvendelser, hvis man beder om det.

ha@berlingske.dk