Offentlige Private Partnerskaber

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

OPP blev lanceret i sommeren 2004. Der er afsat 100 mio. kr. til perioden 2004-2008. I 2004 blev der bevilget ca. seks mio.kr. fordelt over fem partnerskaber:

1) Kjaer Group om implementering af FNs Global Compact principper i datterselskaber i Afrika.

2. Inmobia, National Aids Control Council og Celtel Kenya - gennemførelse af hiv/aids informationsindsatser via mobiltelefonen i Kenya.

3. Red Barnet, Håndværksrådet og seks danske beklædningsvirksomheder - udvikling af værktøjer og metoder til bekæmpelse af børnearbejde i tekstil og beklædningsindustrien i Bangladesh.

4. Institut for Menneskerettigheder og Dansk Industri og IFU - udvikling af af et interaktivt computerprogram - Human Rights Compliance Assessment - til brug i virksomheder, der arbejder i udviklingslande. Programmet kan bruges til at afdække, hvorvidt virksomheden lever op til internationalt anerkendte menneskerettighedsnormer.

5. Humor mod Aids, Dansk Industri og Kjaer Group - udarbejdelse af arbejdspladsprogram for hiv/aids forebyggelse i udviklingslande.I 2006 er budgettet 25 mio. fordelt på de fem programmer. Desuden skal de øvrige programmer igangsættes, som for eksempel Program for ledelsessamarbejde, Kapacitetsopbygning for forskere i udviklingslande og Business Linkage Programme mellem DK og Vietnam (sidstnævnte varetages af ambassaden i Hanoi).erhvervssamarbejde.dk

Udenrigsministeriets information om partnerskaber