Østrigsk bankudrensning

Den største bank i Østrig skal have sin tredje chef inden for et år.

BERLIN

Østrigs største pengeinstitut, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) får atter ny chef. Efter ni måneder må Karl Samstag gå som øverste direktør, tilsyneladende fordi han har skuffet bankens hovedaktionær, den bayerske Hypo-Vereinsbank.

Den 59-årige Samstags afgang kommer efter endnu et dårligt år for BA-CA, der senest havde en forrentning af egenkapitalen efter skat på 8,5 procent. Målet er 13 pct. i 2006. Samstag kritiseres også for ikke at have udvist tilstrækkelig styrke over for personaleorganisationerne. Med 429 filialer 11.400 medarbejdere i det forholdsvis lille land er der mulighed for besparelser og ændringer af husaftalen, mener Hypo-Vereinsbank. Heller ikke aktiviteterne i Østeuropa, der med Østrigs geografiske placering er særlig vigtige for BA-CA, er håndteret ordentligt, hedder det.

Samstags efterfølger ventes at blive Erich Hampel, tidligere chef for Creditanstalt, som i 2000 blev fusioneret med Bank Austria. Hampel, 52 år, har senest år været medlem af direktionen med ansvar for risikomanagement.