Ørsted skal bygge New Jerseys første havvindmøllepark

En havvindmøllepark fra danske Ørsted skal forsyne en halv million husstande i New Jersey med grøn energi.

Hvis Ørsted træffer en endelig investeringsbeslutning, forventes havvindmølleparken ud for Atlantic Citys kyst at stå færdig i 2024. (arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske energiselskab Ørsted er blevet valgt som foretrukken tilbudsgiver til New Jerseys første havvindmøllepark.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Martin Neubert, der er koncerndirektør og administrerende direktør for Ørsted Offshore, mener, at det er en særlig årsag til, at Ørsted har trukket sig sejrrigt ud af kapløbet med selskabets havvindmølleprojekt Ocean Wind.

»Siden Ørsted udviklede verdens første havvindmøllepark i 1991, har vi været frontløbere i branchen i forhold til at gøre havvind til en konkurrencedygtig grøn energikilde i stor skala.«

»Vi ser frem til at opføre Ocean Wind, der bliver den første havvindmøllepark i USA på over 1 gigawatt, og som vil bidrage væsentligt til guvernør Murphys ambitiøse mål for vedvarende energi,« siger han i en pressemeddelelse.

Demokraten Philip D. Murphy er guvernør i New Jersey.

Ocean Wind kommer til at ligge ud for Atlantic Citys kyst og bliver New Jerseys første store havvindmøllepark. Hvis Ørsted træffer en endelig investeringsbeslutning, forventes parken at stå færdig i 2024.

Parken vil forsyne mere end en halv million husstande i New Jersey med grøn energi. Thomas Brostrøm, der er administrerende direktør for Ørsted US Offshore Wind og landechef for Ørsteds aktiviteter i Nordamerika, mener, at det er en stor fordel for New Jersey, at komme tidligt i gang med projektet.

»Ocean Wind-projektet vil sikre, at delstaten og dens beboere ikke kun nyder godt af grøn, vedvarende strøm, men at de høster også fordelene ved at komme tidligt i gang i stor skala i en havvindsindustri, som vokser i USA,« udtaler han i pressemeddelelsen.

/ritzau/