ØKs flyttefirma: Brexit starter flugt fra London

Den danske flyttekoncern Santa Fe er siden torsdagens brexit blevet bestormet af kunder, der ønsker rådgivning om udflytning fra Storbritannien og immigrationskonsekvenser.

Foto: ODD ANDERSEN

Det skriver Børsen.

Santa Fe, der er den sidste tilbageværende del af ØK, specialiserer sig i alle aspekter omkring flytning af især højt placerede medarbejdere rundt i verden.

Siden afstemningen, hvor briterne stemte imod fortsat medlemskab af EU, har Santa Fe med hovedkvarter i London haft travlt med at rådgive blandt andet storbanker om udflytning, hvilket er det første tegn på, at trusler og advarsler om selv samme fra bankerne i City of London ikke bare var ren luft.

»Hele sidste fredag og mandag har være booket med møder. Mange af vore kunder har haft nødplaner for brexit, og nu bliver de iværksat. Men planerne skal også føres up-to-date, fordi mange blev lavet uden fuldstændig tro på, at de blev nødvendige,« siger topchefen i Santa Fe, Martin Thaysen, til Børsen.

Frygten i den finansielle sektor er - ifølge Martin Thaysen - særligt båret af usikkerhed omkring godkendelse til at drive forretning, samt usikkerhed om fremtidige krav til visa, immigrationsregler og adgang til sundhedssystemet for ikke-britiske medarbejdere.

/ritzau/FINANS