Økonomisk bedring sætter scenen for amerikansk renteforhøjelse

En bedring i den amerikanske økonomi har sat scenen for en renteforhøjelse i december, hvis amerikanske nøgletal fortsætter med at forsikre beslutningstagerne om, at inflationen vil accelerere over tid.

Foto: ARMEND NIMANI

Det sagde chefen for den amerikanske centralbank (Federal Reserve), Janet Yellen, onsdag ved en tale, ifølge Bloomberg News.

»Forbruget har været voksende i et solidt tempo, og hvis data fortsætter med at pege mod vækst og faste priser, vil en renteforhøjelse i december være en mulighed«, sagde Janet Yellen blandt andet i dagens tale.

Den pengepolitiske komité, FOMC, udtalte i oktober, at den ville overveje at hæve renterne ved det næste møde, men endnu er intet besluttet, understregede Federal Reserve-chefen onsdag.

»Hvad komitéen har forventet er, at økonomien vil fortsætte med at vokse i et tempo, der er nok til at generere videre forbedringer til arbejdsmarkedet og til at nå vores inflationsmål på 2 pct.«, sagde Janet Yellen blandt andet.

Den amerikanske centralbank har holdt renten på noget nær nul siden 2008, imens den har ventet på, at arbejdsmarkedet rykker tættere på målet om fuld beskæftigelse.