Økonomer: Kickstart økonomien

Daglige massefyringer i erhvervslivet på grund af den økonomiske krise gør en vækstpakke mere aktuel, mener bankøkonomer.

Læs mere
Fold sammen
Hver dag bliver danskere sendt ud i arbejdsløshed. Virksomhederne har kastet sig ud i omfattende fyringsrunder på grund af den økonomiske krise, og der vil blive brug for en kickstart af den økonomiske vækst. Det mener et flertal af bankøkonomer i Ritzau og RB-Børsens økonomiske panel. 10 økonomer - svarende til 63 procent - mener det er nødvendigt at kickstarte økonomien, og det er på tide politikerne får strikket en plan sammen nu.

Det er skatteminister Kristian Jensen (V) enig i.

- Jeg tror på, at behovet er til stede. Også selvom de nye ledighedstal ikke er så voldsomme, som vi frygtede. Vi oplever en klar opstramning i økonomien, og derfor vil det være nødvendigt at agere nu for ikke at ende i problemer. Jeg vil slet ikke afvise, at vi skal lave en kombination af fremrykkede investeringer og underfinansierede skattelettelser til at sætte gang i dansk økonomi, siger Kristian Jensen til Ritzau.

Det er dog ifølge bankøkonomerne i Ritzau og RB-Børsens panel ikke ligegyldigt, hvornår regeringen slipper en vækstpakke løs.

Den skal komme på det rigtige tidspunkt - det kan meget vel være i anden halvdel af 2009.

/ritzau/