Økonom: Draghi kan sende dollar over 6,5 kr.

Chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, varmer kraftigt op til at sætte turbo på seddelpressen, og det kan ifølge cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank over det kommende års tid sende dollaren over 6,5 kr. fra et aktuelt niveau på knap 6 kr.

Fredag sagde Mario Draghi på en bankkonference i Frankfurt, at ECB vil gøre hvad der skal til for at løfte inflationen og inflationsforventningerne så hurtigt som muligt. Fold sammen
Læs mere
Foto: BORIS ROESSLER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag sagde Draghi på en bankkonference i Frankfurt, at ECB vil gøre hvad der skal til for at løfte inflationen og inflationsforventningerne så hurtigt som muligt.

Det, skriver Jacob Graven i en kommentar, vil i givet fald ske ved at skrue op for seddelpressen, så ECB vil købe flere typer af obligationer for nye penge, end der hidtil er lagt op til.

- Udtalelserne øger sandsynligheden for, at ECB vil annoncere nye opkøb allerede i december. De fleste havde forventet, at ECB ville se tiden an til begyndelsen af det nye år for at vurdere effekten af de tiltage, der allerede er taget, skriver Graven.

Efter fredagens udtalelser er euro blevet svækket til 1,2440 dollar fra 1,2545 dollar kort inden talen. Og i dansk regning er kursen løftet til 5,985 kr. fra omkring 5,93 kr.

- Vi forventer, at den bevægelse vil fortsætte i det kommende år. Vi forventer, at dollaren på 12 måneders sigt vil nå op over 6,50 overfor danske kr. fra aktuelt knap 6 kr., skriver Graven.