Økonom: Derfor hæver Yellen ikke renten til december

Selvom langt de fleste økonomer venter, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil benytte sit rentemøde i december på at hæve den amerikanske rente for første gang i knap ti år, kan man også finde økonomer, der argumenterer for det modsatte.

Foto: CHIP SOMODEVILLA.
Læs mere
Fold sammen

Steven Ricchiuto, der er cheføkonom i Mizuho Securities, mener eksempelvis, at chefen for Federal Reserve, Janet Yellen, har planer om at overraske markedet. Det skriver det amerikanske medie CNBC.

Han mener, at Janet Yellen vil søge at bryde med, hvad Steven Ricchiuto betegner som den nemme pengepolitik, som hendes forgængere Ben Bernanke og Alan Greenspan har ført, hvor de har forsøgt at afstive skrantende aktiemarkeder. Det skabte ifølge cheføkonomen finansiel ustabilitet.

- Jeg tror, ​​markedet ønsker at blive håndfodret med oplysninger. Jeg tror, ​​det Janet Yellen forsøger at gøre, er at injicere noget usikkerhed tilbage i beslutningsprocessen, således at investorerne er tvunget til at medregne nogle risici, når de træffer investeringsbeslutninger, siger Steven Ricchiuto til CNBC.

Han ser da også, at investorerne er begyndt at gøre netop det.

Videre vurderer han, at det er usandsynligt, at Federal Reserve vil hæve renterne i december, fordi inflationen forventes at forblive lav i USA, og den amerikanske dollar omvendt fortsat er stærk.