Økologi mod nye eksportmarkeder

Når det gælder økologisk landbrugsproduktion, så har vi en unik mulighed i den globale konkurrence. Der er lige nu en massiv efterspørgsel på økologiske varer i Danmark. Den er så stor, at udbuddet ikke kan følge med. Hylderne bliver hurtigere tømt for blandt andet havregryn og grønsager, end de kan fyldes. Det relativt set store hjemmemarked giver danske økologer et massivt forspring i den globale konkurrence.

Men i disse år er den udenlandske efterspørgsel efter økologiske fødevarer hastigt voksende. Selv kineserne vil have økologiske fødevarer. Og Danmark skal udnytte chancen nu inden andre kommer op på siden af os. På den måde kan vi fastholde landbrug som et vigtigt erhverv i Danmark. Og skabe flere nye arbejdspladser på landet og skubbe udviklingen den rigtige vej.

Samtidig så kan økologisk landbrug også sikre det gode liv på landet.

Andre end Horesta

Af Bjarke Christensen,Tjener i BirkerødDet glædede mig meget i går, på side to at se, at det endelig er gået op for et enkelt medie, at man har en anden interesseorganisation ind Horesta.

Godt nok var artiklen fra Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC) meget lille, men den var der dog.

Hidtil i debatten omkring rygeforbud på udskænkningssteder har man kun hørt på Horesta. Det gælder alle medierne trykte såvel som elektroniske, ja sågar også i ministeriet. Der er hidtil ingen der har villet høre eller tale med DRC, som dækker alle de lidt mindre restaurationsvirksomheder.

Horesta er talerør for de store hoteller og restauranter, som ingen problemer vil få med de nye regler, idet de næsten alle sammen har mulighed for at lave helt særskilte rygeafdelinger, hvis de ønsker det, i modsætning til DRCs medlemmer.

Det ville klæde diverse medier at lytte noget mere til DRC siger, i stedet for kun at lytte Horesta.