Øko-boom i landbruget

Økologisk eksport og stor forbrugerinteresse har skabt mangel på økovarer. Det smitter af i dansk landbrug. Ny prognose tyder på stor tilgang af økologer i år.

Danske landmænds interesse for økologi vokser med stor fart. Derfor er der udsigt til, at de seneste tre-fire års nedgang i antallet af økologiske bedrifter nu bliver vendt.

En ny prognose fra Dansk Landbrugsrådgivning viser, at 149 landmænd allerede har besluttet at lægge om i år. Det betyder 11.000 nye hektar økologisk jord. Kun 47 landmænd med tilsammen 2300 hektar går ud af økologisk drift.

Økologisk Landsforening forventer, at antallet af nye økologer bliver endnu større, blandt andet fordi foreningen har kendskab til yderligere 30 landmænd, der har bestilt et økologitjek på deres ejendom, det vil sige en analyse af økonomien ved omlægning på netop deres gård.

- Vi knækker kurven i år. Vi mærker, at interessen stiger for næsten hver uge, der går, siger landmand Jens Krogh, der selv er økologisk mælkeproducent og næstformand i Økologisk Landsforening.

/ritzau/