ØK er ude på opkøb

ØK's bugnende pengekasse kombineret med bestyrelsens forslag på mandagens generalforsamling om, at selskabet ikke vil betale udbytte for 2001, er måske forløberen for et større opkøb i nær fremtid.

Denne rimelige antagelse fik også analytikere til at spørge om selskabets akkvisitionsstrategi på mandagens presse- og analytikermøde efter offentliggørelsen af selskabets regnskab for første kvartal. ØK' administrerende direktør, Mark Wilson, virkede dog heller ikke afvisende over for teorien.

- Vi har pengene, og som tidligere nævnt er vi åbne over for tilkøb inden for alle strategiske forretningsområder. Vi har præference for tilkøb til EAC Foods eller EAC Nutrition, hvor marginalerne er høje, sagde Wilson. Han tilføjede, at processen med at finde den rette virksomhed, hvis ejer er villig til at sælge til den rette pris, kan være langvarig.

Om der er et større køb i pipelinen, ville Mark Wilson dog ikke direkte kommentere, men han efterlod ingen tvivl om, at der er kandidater i kikkerten.

- Vi har identificeret adskillige emner, fastslog Wilson og tilføjede, at ØK har de finansielle kræfter til at foretage endog et betydeligt opkøb, på grund af den likvide beholdning, koncernens pengestrøm samt koncernens muligheder for at få fremmedfinansiering.

Netop forslaget om det "manglende" udbytte har fået en aktionær til at fare i blækhuset og på dagens generalforsamling har aktionæren stillet forslag om udbyttebetaling på 12,5 kr.

pr. aktie, selv om bestyrelsen foreslår nul.

RB-Børsen: