Øget salg af bærbare giver HP regnskab over forventning

HP er den næststørste computerproducent efter kinesiske Lenovo. HP sidder på 23,9 procent af markedet.

HP's hovedkontor ligger i Palo Alto i Californien. (Arkivfoto.) Josh Edelson/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Palo Alto. Selskabet bag it-virksomheden HP leverer tirsdag et regnskab over forventning.

Regnskabet for fjerde kvartal er stærkere, end hvad analytikere havde regnet med - særligt grundet et øget salg af computere.

Omsætningen i virksomhedens afdeling, der laver bærbare computere og de mindre notebooks, steg med 3,6 procent i fjerde kvartal til 10,42 milliarder dollar, svarende til 70,63 milliarder kroner.

Forventningen lå på 10,29 milliarder dollar.

HP er den næststørste producent af computere efter kinesiske Lenovo. HP sidder på 23,9 procent af markedet, viser tal fra analysevirksomheden IDC.

Lenovo sidder på 25,1 procent af markedsandelen.

Det gode regnskab kommer midt i en tid, hvor den amerikanske printervirkomshed Xerox forsøger at opkøbe HP for 33,5 milliarder dollar, svarende til 227 milliarder kroner.

Eneste negative for HP er, at salget i virksomhedens printerafdeling er faldet med seks procent.

Den samlede omsætning i virksomheden steg til 15,41 milliarder dollar, svarende til 104,5 milliarder kroner, mens den samlede indtjening er faldet til 388 millioner dollar. Det svarer til 2,63 milliarder kroner for fjerde kvartal.

HP blev grundlagt i 1939 af David Packard, William Redington Hewlett og Martin Atalla. Derfor havde virksomheden i lang tid navnet Hewlett-Packard, som nu er forkortet til HP.

HP's hovedkontor ligger i Palo Alto i Californien.

/ritzau/Reuters