Øget nethandel under coronakrise skæpper i eBays kasse

Den amerikanske handelsplatform eBay har løftet sin omsætning i andet kvartal og ser lysere på resten af året.

Ebay har i andet kvartal overrasket både sig selv og analytikere med en stærk omsætning. (Arkivfoto) Brendan Mcdermid/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

San Jose. Den amerikanske handelsplatform eBay har nydt godt af, at flere har rykket deres shopping online på grund af coronakrisen.

I april, maj og juni har selskabet løftet sin omsætning med 18 procent til 2,9 milliarder dollar - svarende til 19,1 milliarder kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Udbruddet af coronavirus har betydet en vækst i e-handel, hvilket har givet en større trafik på selskabets markedsplads og resulteret i flere solgte varer.

Blandt andet varer inden for kategorierne artikler til hjemmet og haven, elektronik samt tøj er der blevet solgt mere af, noterer selskabet i regnskabet, der er offentliggjort tirsdag.

I kvartalet er antallet af brugere, der har handlet på selskabets platform inden for det seneste år, steget fem procent til 182 millioner brugere.

Det svarer til, at der er kommet otte millioner nye kunder til platformen.

Udviklingen i kvartalet var bedre, end eBay selv havde forventet, og selskabet ser derfor nu lysere på årets udvikling.

Året forventes nu at ende med en omsætning mellem 10,6 og 10,8 milliarder dollar - mellem 70,3 og 71,5 milliarder kroner.

Tidligere ventedes resultatet at lande mellem 9,6 og 9,8 milliarder dollar svarende til mellem 63,6 og 64,8 milliarder kroner.

Ebay er en online handelsplatform, hvor private og forretninger kan sælge og købe både brugte og nye ting.

Den blev lanceret i 1995 i USA og har siden spredt sig til store dele af verden.

Ebay var tilbage i 2008 på rov i Danmark, hvor hjemmesiderne DBA, der dengang hed Den Blå Avis, og Bilbasen.dk blev købt for et milliardbeløb.

Sidste uge kom det dog frem, at den norske mediegigant Schibsted overtager de to hjemmesider.

Den danske pakke, som Schibsted køber, værdisættes til 330 millioner dollar. Det svarer til 2,2 milliarder danske kroner.

/ritzau/