Øget konkurrence hos pr-bureauer

Svend Gunbak er klar med et nyt kommunikationsbureau, der går direkte til angreb på Jøp, Ove og Mythu som erhvervslivets foretrukne. »Bevis noget først,« lyder svaret.

Læs mere
Fold sammen
Med det nyetablerede selskab Corporate Spin er Svend Gunbak klar til at skærpe konkurrencen blandt landets kommunikationsbureauer.

Med udgangspunkt i politisk kommunikation er Corporate Spins egen, ambitiøse målsætning hurtigst muligt at overhale Jøp, Ove og Mythu som erhvervslivets foretrukne kommunikatører.

»I dag er Jøp, Ove og Mythu erhvervslivets foretrukne kommunikationsbureau, men det vil vi være i fremtiden. Vi matcher fremtidens behov for kommunikationsrådgivning, fordi vi er mere politisk funderet end andre kommunikationsbureauer i dag,« siger den daglige leder for Corporate Spin, analysechef Nikolaj Bøgh.

Kommunikationsbureauet starter officielt op i denne uge, og udover kontoret i København begynder de straks fra starten med tre kontorer i Asien - Singapore, Kuala Lumpur og Shanghai.

Det nye kommunikationsbureaus konceptmæssige omdrejningspunkt er et analyseprogram, Corporate Spin-programmet, som ifølge Nikolaj Bøgh skal bruges til at finde frem til historier, der kan placere den pågældende virksomhed i et mere samfundsmæssig perspektiv, ligesom analysen skal blotlægge og dæmme op for de negative historier.

»Vi ser et behov for, at man i erhvervslivet i fremtiden tænker i bredere samfundsmæssig forhold. Der er et stigende pres på virksomhederne fra flere sider, det være sig en mere skandaleorienteret presse eller mere reguleringsivrige politikere. Derfor skal virksomhederne i højere grad definere deres rolle i samfundet frem for alene at handle om produktion og salg,« siger Nikolaj Bøgh.


Straks fra begyndelsen arbejder Corporate Spin for 12 større danske virksomheder, som alle er kommet i folden via Svend Gunbaks rådgivningsselskab Gunbak PA.

Lang vej endnu
Der er imidlertid lang vej endnu, før det nystartede selskab har indhentet og overhalet Jøp, Ove og Myrthu, der har en omsætning på knap 40 mio. kr. og omkring 55 pct. af Danmarks 300 største virksomheder i kundekartoteket. Dertil kommer, at GCI Mannov rent faktisk er landets største kommunikationsbureau.

Hos Jøp, Ove og Myrthu tager partner Esben Høstager udsigten til skærpet konkurrence i branchen med sindsro.

»Lad dem nu bevise noget først. Man kan ikke afvise, at kommunikationsrådgivning går i en mere politisk retning, men sådanne tanker er de jo ikke ene om at gøre sig,« siger han.

Corporate Spin arbejder fra begyndelsen ikke med nogle officielle økonomiske forventninger. Størrelse er ikke afgørende, oplyser Nikolaj Bøgh.