OECD sænker globalt vækstskøn for 2015 og 2016

OECD nedjusterer onsdag væksten i verdensøkonomien med 0,1 pct.point i 2015 til 3,0 pct. og med 0,2 pct.point i 2016 til 3,6 pct.

OECD Secretary General, Jose Angel Gurria. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOPHE KARABA

Ifølge seniorchefkonsulent Allen Sørensen fra Dansk Industri er den nye prognose en pose blandede bolsjer.

»I posen er der et par søde klumper i form af tiltagende vækst i både USA og eurolandene, men der er også et par syrlige drops i form af nedjusteringer af den globale vækst særligt blandt gruppen af emerging markets«, siger Allen Sørensen i en kommentar fra Dansk Industri.

OECD venter, at væksten i Europa vil være tiltagende og har allerede opjusteret vækstudsigterne for USA. Dog er væksten i BRIK-landene under pres.

Ifølge Dansk Industri vil eksempelvis Brasilien opleve negativ vækst i indeværende år og i 2016, mens også væksten i Kina ventes at aftage til 6,7 pct. i 2015 og 6,5 pct. i 2016.

»Væksten er aftaget blandt gruppen af emerging markets, og i 2015 bliver væksten lavere end set i flere år. Rusland og Brasilien er i recession, og væksten i Kina er nedadgående. Kineserne forventes ikke at kunne indfri deres målsætning om en vækst på 7 pct. i 2015«, vurderer Allan Sørensen.